Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Bianca Toeps

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463491082, 224 blz., April 2018
Formaat: 20.0 (h) x 14.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 281 gram.

Uitgever: Blossom Books BOLD

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Autisme: dat is toch dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… nee. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt.
Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken wat de wetenschap zegt over autisme (en waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen), maar ook door haar eigen verhaal te vertellen, en andere mensen met autisme te interviewen. Bianca beschrijft op een frisse en luchtige manier de verschillende situaties waar je als autist tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast geeft ze niet-autistische mensen tips: wat je doet als iemand je liever niet aankijkt, waarom je soms beter kunt mailen en vooral waarom het helemaal geen compliment is als je zegt ‘maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’Bianca Toeps (1984) is fotograaf, websitebouwer en blogger op Toeps.nl. Ze blogt en twittert veel over autisme. Dit is haar eerste boek, waar ze zelf de omslag voor fotografeerde en ontwierp.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat
‘Heb je een klasgenoot met autisme? Probeer dan rekening met die persoon te houden. Luister als die persoon aangeeft dat-ie het niet fijn vindt als je schreeuwt. Wil je iemand met autisme uitnodigen voor een feestje? Zeg dan dat hij ook een uurtje eerder mag komen, korter kan blijven, of dat jullie een keer met z’n tweeën afspreken. En maak duidelijke afspraken, die je ook nakomt.’
recensie citaatDeze week is het Autismeweek (tot en met 6 april) en vandaag is het zelfs Wereld Autisme Dag. Bianca Toeps (34) is autistisch en schreef het boek Maar je ziet er niet autistisch uit. Daarin rekent ze af met de vooroordelen over autisme. "'Autisme is toch dat je supersnel kan uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel?' Nou… nee."
recensie citaatMaar je ziet er helemaal niet autistisch uit’ verschijnt bij Blossom Books(€20)

Autisme kenmerkt zich onder andere door herhalende gedragingen, moeite hebben met veranderingen en problemen ervaren door sociale en communicatieve beperkingen. Misschien herken je dit? Test of er sprake is van autisme met de online autisme test van PsyQ.
recensie citaatZondag begint de Autismeweek, waarin dit jaar een ode wordt gebracht aan de passie en de sterke eigenschappen van mensen met autisme. Waar velen denken aan Rain Man die razendsnel lucifers kan tellen als ze op de grond vallen, is het spectrum veel breder. Met het thema Autisme Werkt moet dát weer een stukje duidelijker worden.

Werk vinden is voor mensen met autisme niet altijd even makkelijk, maar wel heel belangrijk.
recensie citaatIedereen denkt te weten wat autisme is. Dat is toch dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Op humoristische wijze ontkracht fotograaf en blogger Bianca Toeps, zelf autistisch, alle vooroordelen over autisme in haar eerste boek ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit.’

recensie citaat‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit’ is een compliment dat me ambivalent stemt. Moet ik daar blij om zijn? Ben ik dan niet geloofwaardig als autist?
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

paperback/ gebrocheerd: € 13.99

Dwarsligger 667 is Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit van Bianca Toeps.

Autisme: dat is toch dat je supersnel kunt ...

Meer boekennieuws op Facebook.