De Verlichting

Hoe de eeuw van de rede de wereld voorgoed veranderde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Verlichting

paperback/ gebrocheerd: € 8.99

ISBN: 9789463480925, geïllustreerd, 100 blz., April 2021
Formaat: 28.6 (h) x 21.6 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 366 gram.

Uitgever: Uitgeverij EW

beschrijving

Speciale editie De Verlichting

De Verlichting: machtige stroming waarin de rede de toon zet

De moderne tijd begon met de Verlichting. Mensenrechten, democratie, scheiding van kerk en staat, de wetenschappelijke methode, vrouwenemancipatie: al deze mooie zaken zijn terug te voeren op denkbeelden die opbloeiden in de achttiende eeuw. Het debat over de betekenis van de doorbraak van de rede blijft doorgaan. Critici klagen over een doorgeschoten rationalisme en morele leegte.

De speciale editie De Verlichting van EW belicht de fascinerende en machtige geestelijke stroming van vele kanten. Met historische en filosofische analyses, reportages, interviews met prominente denkers als John Gray, Steven Pinker en Herman Philipse, een essay van rechtsgeleerde en filosoof Paul Cliteur, portretten van vooraanstaande Nederlandse verlichtingsdenkers en wetenschappers, verhalen over het Teylers Museum in Haarlem, de Franse en Amerikaanse Revolutie en de Encyclopédie.

Zo ontstaat in een rijkelijk geïllustreerd magazine van 100 pagina’s een kleurrijk en genuanceerd beeld van een tijdperk waarvan de invloed nauwelijks te overschatten valt.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.