Kortheidshalve

Over recht en macht in de democratie

J. Th. J Van den Berg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kortheidshalve

gebonden: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463480789, 896 blz., October 2020
Formaat: 20.8 (h) x 13.5 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 874 gram.

Uitgever: EW-boeken

beschrijving

Kortheidshalve

Haagse insiders delen al jaren een favoriete bron: de erudiete, puntige en glasheldere artikelen die prof.dr. J.Th.J. van den Berg sinds 2005 schrijft voor de site Parlement.com. De emeritus hoogleraar is onovertroffen als het gaat om kennis van de parlementaire en politieke geschiedenis en de geschreven en ongeschreven regels van het staatsrecht.
Zijn beste stukken van de afgelopen vijftien jaar zijn in deze bundel voor het eerst samengebracht. Nu kunnen ook anderen dan Haagse journalisten, commentatoren en insiders zich laven aan de expert.
In Kortheidshalve schrijft hij over democratische grondslagen en waarden, politieke overtuigingen en tradities, staatsrechtelijke conventies en de Grondwet. Daarbij beperkt hij zich niet tot de nationale politiek, maar is er ook aandacht voor de gemeentelijke en Europese democratie. De historische dimensie ontbreekt zelden. Speciaal voor deze uitgave schreef Van den Berg per hoofdstuk een inleiding en in zijn epiloog gaat hij in op de effecten van de coronacrisis op de politiek.
Een gescheiden personen- en zakenregister maken van deze bundel een handig naslagwerk

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.