Van Matroos to Toneelmeester

Bijzondere verhalen van achter de schermen van Carré

Jef Schouten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Van Matroos to Toneelmeester

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463459990, 115 blz., October 2020
Formaat: 22.0 (h) x 15.7 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Jef Schouten

bewerkt door: Joris Sparenberg

redactie: Ellen Berkhout; Ellie Vertelt

beschrijving

Jef Schouten (1947) werd geboren in Velsen-Noord in een kunstenaarsgezin. Hij trok al vroeg de wijde wereld in en monsterde op veertienjarige leeftijd aan als matroos in de Noordzeevisserij. Door zus Simone, danseres, kwam hij eind jaren zestig bij de Snip en Snap Revue terecht achter de volgspot. Daarna volgde een carrière als toneelmeester bij het meest beroemde theater van Nederland, Carré.
In Van matroos tot toneelmeester vertelt hij over die gezellige en turbulente tijd, waarin de wereld veranderde en het theater professionaliseerde. Van het einde van de revue naar de opkomst van de musical. Van oude sterren als Marlene Dietrich naar ‘nieuwkomers’ als André van Duin. Van de trekkenwand die met de hand bediend moest worden, naar computergestuurde machines. Als toneelmeester werkte hij het liefst achter de schermen, maar soms trad hij op als ‘clown’ voor een volle zaal, wanneer een artiest hem nodig had.

In een serie korte verhalen, verdeeld over vier hoofdstukken, worden vier decennia gebeurtenissen beschreven, waarin Schouten terugblikt op zijn leven. De nadruk ligt op zijn belevenissen achter de schermen van Carré. De lezer leert meer over de mens achter de artiest en wat het publiek niet krijgt te zien.
Het boek leest als een revue, waarin vrolijke, grappige en ontroerende sketches elkaar in vlot tempo afwisselen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.