Waar een wil is, maar nog geen weg

Duizend kilometer bikepacking door de Indiase Himalaya

Judith Zielstra

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Waar een wil is, maar nog geen weg

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789463459129, geïllustreerd, 152 blz., February 2020
Formaat: 20.3 (h) x 14.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 311 gram.

Uitgever: Dutch Nomads

beschrijving

Waar een wil is, maar nog geen weg

Na meerdere fietsexpedities in (Centraal) Azië en een ultramarathon in de Himalaya besluiten Judith Zielstra en haar man Rick in de zomer van 2018 dat er nog wel een avontuur bij kan. Hun oog valt op Ladakh, een van de hoogstgelegen woestijngebieden ter wereld.

Dit ruige, ontoegankelijke gebied verandert snel. Belangrijkste reden: de aanleg van een weg die het mogelijk maakt om per auto dwars door de Zanskar vallei te reizen. Een vallei die wordt gekenmerkt door extreme hoogte, steile berghellingen en snelstromende rivieren. Het is niet verwonderlijk dat het finaliseren van deze weg een bijna onmogelijke opgave is die nog jaren zal duren. Eén van de ‘obstakels’ wordt gevormd door de ruim 5000 meter hoge Shingo La. En het is precies deze bergpas die Judith en Rick op de fiets over willen. Iets wat nog vrijwel niemand is gelukt zonder hulp van gidsen en lastdieren.

Judith Zielstra (1977) heeft een passie voor avontuurlijke reizen die fysiek uitdagend zijn. Zo heeft ze in de afgelopen jaren diverse fietsexpedities ondernomen in Pakistan, Centraal-Azië, Nepal en India en met succes deelgenomen aan de Khardung La Challenge, de hoogste ultramarathon ter wereld. Ze is bedrijfskundige en werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur en interim professional op het gebied van HR en organisatieontwikkeling. Tevens is zij freelance group fitness instructor.

www.namastejr.blogspot.com
www.judithincompany.nl

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.