De troostende broeder

Wilhelmina Schoonhoven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De troostende broeder

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789463457934, 207 blz., September 2019
Formaat: 21.1 (h) x 14.5 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 77 gram.

Uitgever: W. Schoonhoven-Port

beschrijving

‘De troostende broeder’ is een fictieve roman. Marieke Hendriks is de dochter van de plaatselijke bakker in Sint-Geertruid, een plaatsje in Limburg.
Het is het jaar 1950 en het bakkersgezin heeft een heftige tijd achter de rug. Bovendien heeft Marieke op het gebied van mannen een slechte ervaring opgedaan. De vrouw heeft slechts één droom: onderwijzeres worden.
Om geld te verdienen gaat ze werken in de abdij op landgoed Moerslag. De monniken winnen haar vertrouwen door hun integere en open karakter, wat uiteindelijk resulteert in een onverwachte wending in het leven van de intelligente maar verlegen Marieke.

‘De troostende broeder’ is verschenen in 2019 en is de debuutroman van Helma Schoonhoven-Port. De fictieve, historische roman speelt zich af in 1950 en bevat semi-autobiografische elementen.
De auteur schrijft onder de naam Wilhelmina Schoonhoven, en ondanks het feit dat er nu pas een boek van haar hand verschijnt, schrijft ze geruime tijd korte verhalen, columns en blogs op haar website, www.wilhelminaschoonhoven.nl.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.