Cyber-Cel

Onderzoek naar Russische inmenging in verkiezingen

Douwe De Joode

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Cyber-Cel

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463456739, 315 blz., May 2019
Formaat: 20.8 (h) x 14.7 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 448 gram.

Uitgever: Douwe de Joode

beschrijving

In 2015 wordt Charles von Westerflier namens de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), gevraagd onderzoek te doen naar de mogelijke inmenging van Rusland op de verkiezingen in 2016 in de VS, en in 2017 in Nederland. Hij vertrekt in het najaar op een geheime missie naar Sicilië, omdat er signalen zijn die aangeven, dat daar een Russische Cel actief is.
Von Westerflier werkte na zijn opleiding tot officier bij de Marine, vele jaren voor de MIVD en is gespecialiseerd in cybercriminaliteit. Hij heeft in 2013 de Dienst verlaten, heeft een eigen adviesbureau in Den Haag opgericht en twee jonge cyberspecialisten in dienst genomen.
Zijn komst op Sicilië blijkt te zijn verraden, en hij moet vrezen voor zijn leven. Hij ontdekt dat de Russen nauw samenwerken met de maffia, en weet de plek te lokaliseren van waaruit cybercriminelen actief zijn. Von Westerflier werkt samen met de CIA en de Italiaanse Veiligheidsdienst.

‘Cyber-Cel’ is de vierde thriller van Douwe de Joode. In het dagelijks leven is hij naast schrijver, communicatieadviseur bij crisissituaties met name in de gezondheidszorg. ‘Duister Imago’ was zijn eerste boek. Dat handelt over het oprichten van een politieke partij op Curaçao, en de handel in drugs vanuit dat eiland met Europa. Daarna volgde ‘Heilloze Handel’ over een internationale handel in geneesmiddelen tegen aids. De medicijnen die om niet naar ontwikkelingslanden in Afrika werden gestuurd, worden niet gebruikt maar (terug)verkocht aan Europese landen. Het derde boek ‘Waanzin’, gaat over een door Rembrandt verstopte tekst in zijn schilderij ‘de anatomische les’. De tekst kan het imago van medische specialisten ernstig beschadigen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.