Zoektocht naar Cheryl Morriën

George De Vries; Bart Boele

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zoektocht naar Cheryl Morriën

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789463456630, geïllustreerd, 140 blz., May 2019
Formaat: 20.3 (h) x 14.5 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 218 gram.

Uitgever: Verum

beschrijving

Zoektocht naar Cheryl Morriën

Dit is het waargebeurde relaas van de bevindingen van een Haarlemse burger gedurende zijn zoektocht naar de ‘raadselachtige’ verdwijning van het toen zevenjarige meisje Cheryl Morriën uit IJmuiden in 1986. Waarschijnlijk Nederlands meest geruchtmakende verdwijningszaak van de vorige eeuw. Ruim twintig jaar heeft hij onderzoek gedaan om dit ‘mysterie’ op te lossen. Uit zijn onderzoek blijkt een totaal andere visie op deze vermissing te zijn ontstaan dan de slotsom waarop justitie en politie zijn gekomen, met mogelijk een link met de vermissing van Lisette Vroege uit Haarlem in juni 1992. Deze Haarlemmer is ervan overtuigd dat de politie kansen heeft laten liggen.

In augustus 2017 slaan er drie zoekhonden van de gerenommeerde stichting Signi onafhankelijk van elkaar aan op lijklucht bij het betreffende perceel in Bloemendaal genoemd in dit boek. Tot op heden heeft justitie nog geen onderzoek willen doen naar de herkomst van deze geroken lijklucht.'

George de Vries (Haarlem, 1958) heeft al vele beroepen uitgeoefend. Momenteel is hij werkzaam binnen het grootste postbedrijf van Nederland en is geïnteresseerd in filosofie en psychologie. De Vries is in bezit van een sterk rechtvaardigheidsgevoel en heeft dit gestalte gegeven door zich jaren in te zetten voor slachtoffers van sexueel misbruik. Door het “lot” is bepaald dat hij in 1986 betrokken raakte bij de verdwijning van Cheryl Morriën, wat na vele jaren zoeken resulteerde in een te boek gesteld verslag van zijn bevindingen.

Bart Boele (Abcoude, 1959) is zijn hele werkzame leven al bezig met letters. Als journalist, maar in zijn eigen werk ook buiten de grenzen van de werkelijkheid.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.