Flinterdun

indrukwekkende ervaringen op de intensive care

Linda de Roos

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Flinterdun

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789463456111, 120 blz., May 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij de Roos

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Amir maakt een kusbeweging met zijn lippen naar zijn vrouw en zoon, terwijl de beademingsbuis daar nog tussen zit. Hoeveel angst kan een mens verstouwen, vraag ik me af. Maar aan liefde nooit teveel.


Linda de Roos neemt in Flinterdun de lezer mee naar de plek in het ziekenhuis waar de kwetsbare scheidslijn tussen leven en dood prominent aanwezig is: de afdeling intensive care. In de korte verhalen draait het om het onvoorstelbare, het beangstigende en het schrijnende van wat patiënten en hun naasten daar ervaren. Maar ook schijnt er een licht op de mooie kanten als verbinding, blijdschap en liefde.

Flinterdun is een verzameling ontroerende en waargebeurde verhalen, beschreven met humor, respect en liefde voor de patiënt en het vak als ic-verpleegkundige. Herkenbaar voor een ieder die met het werk op de ic te maken heeft gehad: de patiënt en zijn naasten, artsen en verpleegkundigen. En ook al voel je geen affiniteit met de ic, dan nog zullen de verhalen je raken en jouw blik op het leven verruimen.

‘Het is confronterend én een groot voorrecht om met de pen van Linda mee te mogen vloeien. Deze verhalen zijn zo ontroerend, ontwapenend en recht uit het hart, dat ze me voorlopig niet meer loslaten. Mooi, zó mooi.’ - Lenny Kuhr

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Flinterdun

paperback/ gebrocheerd: € 15.00
2e herziene druk, inclusief coronaverhalen. Amir maakt een kusbeweging met zijn lippen naar zijn vrouw en zoon, terwijl de beademingsbuis ...

Meer boekennieuws op Facebook.