De psychodynamiek van burn-out

Over de relatie tussen angst en verdriet.

Peter Suijker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De psychodynamiek van burn-out

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789463455923, geïllustreerd, 129 blz., April 2019
Formaat: 20.8 (h) x 12.9 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 172 gram.

Uitgever: Pacem Uitgeverij

beschrijving

Burn-out is niet het gevolg van hard werken als zodanig. Het ontstaat doordat iemand voortdurend psychische spanning ervaart in zijn werk en/of privéleven. De ‘draagkracht’ en de ‘draaglast’ zijn dan te lang uit balans geweest. Maar wat is eigenlijk de onderliggende psycho-dynamiek die tot chronische overbelasting leidt en die soms zo hardnekkig is dat iemand opnieuw een burn-out krijgt? En welk innerlijk veranderingsproces is nodig om dat te voorkomen?

De auteur geeft antwoord op deze vragen vanuit de integratieve psychotherapie en illustreert zijn zienswijze met voorbeelden uit zijn praktijk en persoonlijke leven. Het boek geeft kernachtig en tegelijkertijd diepgaand inzicht in de psychologische oorzaak en de aanpak van burn-out en is aan te bevelen voor coaches, counselers, psychotherapeuten en hun cliënten.

Peter Suijker (1965) studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, management consultancy aan de VU Amsterdam en integratieve psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Hij heeft een praktijk voor coaching en psychotherapie in Rotterdam.


www.petersuijker.nl

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.