Isabel

Marion Hoogwegt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Isabel

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463454445, geïllustreerd, 360 blz., October 2018
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 539 gram.

Uitgever: Uitgeverij Sirius

beschrijving

Het boek Isabel vertelt het persoonlijke verhaal van een Spaanse vrouw die, omdat ze zich verplicht voelt de idealen van haar vader en haar echtgenoot te respecteren, haar eigen leven volledig ondergeschikt maakt. De beslissingen die anderen nemen, beïnvloeden alle aspecten van haar leven en hebben consequenties die haar hele levensloop bestemmen.

De fascinerende reis van deze bijzondere vrouw, die onder barre omstandigheden gedwongen deelneemt aan de grote exodus van Republikeinse vluchtelingen van Spanje naar Frankrijk, geeft een prachtig beeld van de kwetsbaarheid en de armoede van mensen ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog.

Dit meeslepende familieportret voert de lezer door de geschiedenis van de onrechtvaardige samenleving in het kleurrijke Spanje en het verdeelde Frankrijk van die periode.

Tegen de achtergrond van een veranderend Spanje zwoegt Isabel om haar leven op orde te krijgen en doet ze alles om de waardigheid van haar familie te behouden.

Marion Hoogwegt (1960) woont in Andalusië. In 2011 debuteerde ze met haar verhalenbundel ‘Kus uit Spanje’. Na het succes van haar autobiografi e ‘Wind en Water’ in 2015, verschijnt nu haar derde boek ‘Isabel’. In het dagelijks leven schrijft ze blogs en publiceert ze artikelen in magazines over Spanje.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.