Hijman waar ben je!

Frans Hermans

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hijman waar ben je!

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463454315, 168 blz., October 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 244 gram.

Uitgever: Uitgeverij|Tekstbureau Pen Producties | Maastricht

beschrijving

Het waargebeurde verhaal van een Joodse jongen die tijdens de oorlog keer op keer aan zijn noodlot weet te ontsnappen.

Als op 20 juni 1943 Leendert en Mina Gans tijdens de grote Duitse razzia in Amsterdam worden opgepakt en afgevoerd naar Kamp Westerbork in Drenthe, ontsnapt hun zoon Hijman Gans op miraculeuze wijze aan arrestatie en deportatie. Voor Hijman breekt als Joodse jongen een onzekere tijd aan. Voordat hij met zijn andere identiteit, Henk Spee, als onderduiker in Dalfsen belandt, weet hij door durf, toeval en de inzet van de NV Verzetsgroep diverse keren uit handen van de Duitse bezetter te blijven. In ‘Hijman waar ben je!’ vertelt hij, door de ogen van een Joodse jongen, op heel eigen wijze zijn onwaarschijnlijke verhaal. Over hoe hij keer op keer, mede dankzij de hulp van het verzet en dappere mensen die zich zijn lot aantrekken, aan zijn nietsontziende belagers en de dood weet te ontsnappen. Maar ook wat oorlog met een jongen van 12-16 jaar doet.

Dit verhaal van een Amsterdamse Joodse jongen, die in de oorlog voor de Duitsers moet onderduiken in Zuid-Limburg en Overijssel, is authentiek. Ook alle plaatsnamen en historische gebeurtenissen die worden beschreven berusten op waarheid. Alle in het boek genoemde personen hebben daadwerkelijk geleefd of zijn nog in leven.

Frans Hermans is journalist, auteur en publicist. Hij is eigenaar van Uitgeverij | Tekstbureau Pen Producties in Maastricht.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.