Nibelungen

Bob Olgers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nibelungen

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463454148, August 2018

Uitgever: Humbuzz

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Was het Derde Rijk onvermijdelijk en wat zou er gebeurd zijn als…?

Dat zijn de centrale vragen in deze roman.
Na de gruwelijke oorlogsjaren van 1914 - 1918 volgde de crisis. Die verhinderde dat het met Duitsland weer de goede kant op zou gaan. En tot overmaat van ramp volgde de beurskrach in 1929. De werkloosheid schoot omhoog; het geweld in de straten keerde terug en op dat moment koos het Duitse volk massaal voor een radicale oplossing. Een sterke leider die een einde moest maken aan de nachtmerrie.

Op een dag brengt een lange voetreis een van de hoofdpersonen in Duitsland. Hij sluit zich aan bij het rondreizend theatergezelschap “August von Platen, theatergezelschap voor verbeelde kunsten”. Hij is daar met een opdracht die zijn leven beheerst, maar hem pas duidelijk wordt wanneer hij bijna aan het einde daarvan is gekomen.

Dit boek is niet alleen een in romanvorm vervatte getuigenis van gebeurtenissen uit het verleden. Ook vandaag de dag is het leidende thema actueel. Luisteren we naar een kleine groep radicalen die mensen schrik aanjagen en in het keurslijf van hun eigen ideologie willen dwingen? Of staat er iemand op die hen stopt.

Bob Olgers (1955) publiceert romans met actuele thema’s en historische context. Eerder verschenen van zijn hand Wodan’s oog (2017), het spannende boek Bij de dood van Maarten Schenker (2017) en De vuurwerkmeester (2018).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Nibelungen

paperback/ gebrocheerd: UITVERKOCHT!
Was het Derde Rijk onvermijdelijk en wat zou er gebeurd zijn als...? Dat zijn de centrale vragen in deze roman. Na de gruwelijke oorlogsjaren ...

Meer boekennieuws op Facebook.