Valse vriendschap

een roman over doodslag, liefde en misleiding

Niek F. Kershout

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Valse vriendschap

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789463453103, April 2018

Uitgever: Pumbo.nl

beschrijving

Twee vrienden komen tijdens een vakantie in contact met twee meisjes uit de omgeving. De meisjes blijken zussen te zijn en er ontstaan twee vakantieliefdes.
Bij een volgende vakantie negeren de zussen om onduidelijke redenen hun oude liefdes. Om te achterhalen wat er aan de hand is, wordt tevergeefs geprobeerd een van de zussen te spreken.
Dan wordt er een man vermist. Bij het onderzoek dat volgt, komt het viertal in beeld, maar er kan niet bewezen worden dat ze zijn betrokken bij de ver­missing.
Later treft een stel van de vakantieliefde elkaar weer. Om de waarheid verborgen te houden, zwijgt het stel over de vermis­sing, omdat iedere vraag de eigen betrokkenheid verraadt. Dat gege­ven blokkeert een serieuze relatie.
Het stel vindt nieuwe liefdes, trouwen, krijgen kinderen en blijven elkaar als vrienden spo­radisch in het geheim ont­moeten. Dat wordt bekend, waarna ze hun relatie definitief verbreken en elkaar uit het oog verliezen.
Jaren later roept een argeloze opmerking van een buiten­staander vragen op en wordt er weer contact gezocht met de oude vakantieliefde. De vragen aan elkaar kunnen niet gene­geerd worden en beiden vertellen hun aandeel in de verdwij­ning. Eindelijk wordt dan duidelijk wat er heeft plaatsge­vonden en resteert alleen de pijn van een verloren liefde.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.