Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij

Een biografie van de jongste helpster van het Achterhuis

Jeroen de Bruyn; Joop van Wijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bep Voskuijl, het zwijgen voorbij

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463452588, geïllustreerd, 256 blz., January 2018
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 333 gram.

Uitgever: Bep Voskuijl Producties BV

beschrijving

De families die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het wereldberoemde Achterhuis ondergedoken zaten, werden van buitenaf ondersteund door een aantal helpers. Een van die helpers was Bep Voskuijl, een jonge kantoorbediende.
Hoewel Anne Frank in haar dagboek aangeeft zeer op Bep (Elli Vossen) gesteld te zijn, is haar rol in de geschiedenis onderbelicht gebleven _ tot nu.
De jonge Belg Jeroen De Bruyn raakte gefascineerd door deze veelal stille, zwijgende helpster en is in haar levensgeschiedenis gedoken. Met Joop van Wijk, de jongste zoon van Bep Voskuijl en coauteur, is dit belangwekkende boek tot stand gekomen. Het toont aan de hand van nieuwe getuigen en intensief bronnenonderzoek onder meer hoe Bep met haar vader Johan Voskuijl, de maker van de boekenkast, en met de andere helpers dag na dag instond voor de veiligheid van de onderduikers en hoe de krankzinnige oorlog haar leven nog decennialang beïnvloedde.

Jeroen De Bruyn (1993) schreef voor Knack en de Gazet van Antwerpen en werkt bij die laatste krant als eindredacteur.

Joop van Wijk (1949) is de jongste zoon van Bep Voskuijl. Hij was als marketingmanager vele jaren verbonden aan NRC Handelsblad en Algemeen Dagblad.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.