De Mythe

er zijn meer ratten met een stropdas dan met een staart

Wilger van de Beek

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De Mythe

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463451185, May 2017
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 592 gram.

Uitgever: Wilger

beschrijving

De dood van twee geallieerde piloten tijdens WO II krijgt dertig jaar na dato een lugubere wending. Tegenstanders van weleer slijpen hun messen voor de bloedige finale. Het duistere verleden van de dorpsnotabelen komt bovendrijven en leidt tot intriges, boordevol geweld.

Geholpen door een handjevol medestanders ontrafelt een jonge reclameman gaandeweg de mythe van het verzet, collaboratie met de Duitse bezetter en meedogenloos eigenbelang. Na 1945 konden landverraders ongestoord aan het pluche blijven kleven. De consequentie van hun gedrag breekt hen op als oude vijanden zich in het dorpje melden om het oorlogsverleden definitief in hun voordeel te beslechten.

Wilger is bovenal een verhalenverteller. Zijn favoriete uitspraak 'er zijn meer ratten met een stropdas dan met een staart' typeert zijn kijk op maatschappelijk geaccepteerd verval. Zijn debuutthriller speelt in de nadagen van WO II met het vervolg dertig jaar later. Slechts een enkeling keek niet de andere kant op. Bureaucraten mochten blijven zitten, de kleine man werd vermorzeld door Politiek, Staat & Kerk. Volgens Wilger is er 75 jaar na dato weinig veranderd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.