Volg het kompas in de hand van God 2

De groei van het geloof

P.H. Palmbergen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Volg het kompas in de hand van God 2

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463450782, 233 blz.,
Formaat: 21.1 (h) x 14.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 363 gram.

Uitgever: Pumbo.nl

beschrijving

Dit is het tweede deel van een serie van negen boeken met overdenkingen en openbaringen. In dit boek wordt aandacht besteed aan het feit dat het Christelijk geloof door de eeuwen heen door meerdere grote rijken op aarde verspreid is.
In drieëntwintig overdenkingen wordt de verspreiding van het Christelijke geloof over de aarde onder de diverse culturen besproken. Omdat God al eeuwen roept zijn er in vele oude culturen spreuken en gezegdes die enorme raakvlakken hebben met het Christelijke geloof. Ook hebben andere geloven en religies grote raakvlakken met het Christelijk geloof.
Openbaringen van God kunnen dus op een eigen manier of passend in een cultuur zijn uitgelegd. Aanhangers van Christendom zijn nu wereldwijd verspreid en één op de drie personen op aarde is nu Christelijk. Na de tweede wereldoorlog kwam meer vrijheid en gelijkheid onder de mensen.
Dit was erg goed voor het verspreiden van het Christendom. En na 1980 is het Christianity ontstaan. Dit is enige culturele opname in het Christelijke geloof. Dit is de basis geworden waardoor het Christelijk geloof in veel meer landen werd aangenomen en hard doorgroeide.
De groei (geschiedenis) van het geloof beschrijft de oudheid van culturen en spreuken en gezegdes die Christelijke zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.