Mijn oorlog

het waargebeurde levensverhaal van Dirk Witteveen

Rita Steenwoerd-Vos

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn oorlog

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463450768, geïllustreerd,
Formaat: 20.8 (h) x 14.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 402 gram.

Uitgever: Pumbo

beschrijving

Het is zomer 1943 als de negentienjarige Dirk Witteveen uit Emst wordt opgeroepen voor de Arbeitseinsatz. Hij wordt te werk gesteld op een tuinderij in een stadje net achter Berlijn. Het is het begin van een tijd vol verwarrende gevoelens van haat en liefde en angst voor de dood. Bij thuiskomst vindt Dirk, zoals zoveel teruggekeerde dwangarbeiders, geen gehoor voor zijn verhaal.

Lees over de turbulente jaren die volgen, jaren waarin zijn leven zich tussen uitersten beweegt. Zie hoe hij vanuit het sobere boerenleven in zijn geboortedorp terechtkomt in de vrolijke pracht en praal van paleis Soestdijk. Leef mee met zijn talloze verliefdheden en banen. Proef het verdriet na de ramp in het verdronken Zeeuwse land. Voel de beklemming van zijn verblijf in een katholiek krankzinnigengesticht. Ervaar de glorie en het geweld in het Ajax-stadion en het harde leven op de Amsterdamse Wallen.

Reis ten slotte met Dirk mee naar de communistische DDR. Voel niet alleen de spanning tussen Oost en West, maar ook de worsteling van Dirk om vrede te vinden met het verleden. 'Mijn Oorlog' is het aangrijpende verhaal over een verloren jeugd, een onrustig bestaan en een intens verlangen naar een liefdevolle oude dag.

Lezers over Mijn Oorlog:
- 'Een oorlogsverhaal dat ánders is.'
- 'Met liefde geschreven. Ik ben van Dirk gaan houden.'
- 'Wat een reis heb ik gemaakt. Met een glimlach om mijn mond de laatste bladzijde omgeslagen.'

Rita Steenwoerd-Vos (1962)
Jarenlang tekende zij de verhalen van onbekenden op, totdat ze in haar kast 'Mijn levensloop' opnieuw ontdekte; het verhaal over het leven van haar kleurrijke ome Dirk, door hemzelf met de hand geschreven toen hij 77 jaar oud was. Met behulp van uitgebreid onderzoek en haar eigen inlevingsvermogen heeft zij het beeld van het leven van ome Dirk verder ingekleurd.
'Mijn Oorlog' geeft het verhaal van het buitenbeentje van de familie de aandacht en erkenning die het verdient.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.