Medisch Frans voor artsen

Stéphane Ostyn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Medisch Frans voor artsen

paperback/ gebrocheerd: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463447904, geïllustreerd, March 2018
Formaat: 24.7 (h) x 17.3 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 304 gram.

Uitgever: Acco

beschrijving

Dit boek wil de arts een waaier van vragen aanreiken die tijdens de algemene en gespecialiseerde anamnese aan de Franstalige patiënt kunnen worden voorgelegd. Met behulp van taalkundig juiste vragen kan de arts zich geheel toeleggen op de interpretatie van de symptomen en de juiste diagnose.

Dit boek omvat drie delen. In een eerste deel wordt aan de hand van overzichtelijke kaders de medische basiswoordenschat van het Frans aangebracht. Hierin is ook de anamnese opgenomen. Het tweede deel bestaat uit een tweetalige lijst van anatomische termen die de arts regelmatig gebruikt. Het derde deel biedt een tweetalige woordenlijst van 350 termen en woordcombinaties aan. Met de kennis van deze woordenschat kan de arts zich behoorlijk behelpen tijdens een raadpleging in het Frans.

Verscheidene artsen en een psycholoog hebben meegewerkt aan dit vademecum. De anamneses werden te velde door artsen getoetst.

In deze herwerkte editie zijn enkele anamneses grondig herwerkt en toegevoegd. Vernieuwend zijn vooral de thematische gesprekken. Deze editie bevat vragensets die de arts ondersteunen bij gesprekken over slecht nieuws, vroegtijdige zorgplanning, palliatieve zorg, euthanasie en genetic counseling. Ook wordt aandacht besteed aan hoe de arts kan omgaan met agressie en interculturele verschillen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.