Als Amor de draad kwijtraakt

over seksualiteit en intimiteit bij personen met dementie

Nele Frederix; Sabine Boerjan; Christian Verelst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Als Amor de draad kwijtraakt

paperback/ gebrocheerd: € 26.45: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463442411, October 2017
Formaat: 22.1 (h) x 15.2 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 272 gram.

Uitgever: Acco

beschrijving

Seksualiteit en intimiteit zijn onlosmakelijk verbonden met het leven. Deze begrippen zijn even dynamisch als het leven zelf: ze evolueren mee met de eigen, unieke levensloop en komen op verschillende manieren tot uiting.

Maar wat gebeurt er met seksualiteit en intimiteit bij iemand die met dementie wordt geconfronteerd? Wat als Amor de draad kwijtraakt? Welke impact heeft dat op de persoon met dementie en zijn omgeving? En hoe kan kwaliteitsvolle hulpverlening hierop inspelen?

Laten we eerlijk zijn: seksualiteit is en blijft toch altijd een beetje spannend. Dit boek maakt het kwetsbare taboeonderwerp bespreekbaar en geeft een dieper inzicht in de dynamiek van seksualiteit en intimiteit bij personen met dementie. Vertrekpunt is een algemene kijk op seksualiteit bij ouderen. Vandaaruit spitsen de auteurs zich toe op specifieke situaties met betrekking tot dementie.

Concrete en herkenbare casussen illustreren de theoretische inzichten. Bovendien zijn de praktische handvatten in dit boek een wegwijzer en een steun voor professionele hulpverleners, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. Dit boek wil beleidsmakers er ook toe aanzetten om aandacht voor seksualiteit en intimiteit op te nemen als een essentieel onderdeel van kwaliteitsvolle zorg.

Het boek Als Amor de draad kwijtraakt prikkelt, stimuleert en ondersteunt iedereen die met dit niet-evidente thema geconfronteerd wordt en aan de slag wil.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.