Hervormen van binnenuit

praktijkvoorbeelden van sterk onderwijs

Wouter Smets; Luc De Man

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hervormen van binnenuit

paperback/ gebrocheerd: € 29.70: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463442220, October 2017
Formaat: 24.5 (h) x 16.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 503 gram.

Uitgever: Acco

beschrijving

Het onderwijs staat vandaag voor de uitdaging om zichzelf te hervormen. Diepe structuurveranderingen in de samenleving, zoals superdiversiteit en de digitale revolutie, maken een grondige vernieuwing noodzakelijk. Moet het onderwijs daarvoor wachten op politieke beslissingen, vaak het resultaat van compromissen? Of kan het zelf de uitdagingen van de toekomst aanpakken?

Hervormen van binnenuit presenteert een andere kijk op de modernisering van het onderwijs. Los van of aansluitend bij de politieke beslissingen kan het onderwijs ook zelf veel ondernemen om jongeren zo goed mogelijk voor te bereiden op de samenleving van morgen.

Dit boek verkent een reeks onderwijsvernieuwingen die veel potentieel hebben om uit te groeien tot de norm. De auteurs plaatsen de onderwijshervormingen in een breder actueel en historisch kader om meer grip te krijgen op het universele karakter ervan. Daarnaast komen ideeën aan bod die scholen nu al toepassen om maximale leerkansen te bieden aan jongeren in een 21ste-eeuwse context. Deze vormen een bron van inspiratie voor leraren en scholen die zich uitgedaagd voelen om werk te maken van een sterker en moderner onderwijs.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.