Sociaal werk en mensenrechten

Siebren Nachtergaele; Didier Reynaert; Hildegard Gobeyn; Nadine de Stercke; Rudi Roose

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sociaal werk en mensenrechten

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463441247, March 2017
Formaat: 24.1 (h) x 16.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 411 gram.

Uitgever: Acco

trefwoorden: participatief handelen social work

beschrijving

Mensenrechten staan vandaag steeds vaker ter discussie. Ze moeten opboksen tegen maatschappelijke tendensen zoals de afbouw van de verzorgingsstaat, de voorwaardelijkheid van sociale grondrechten, zelfverantwoordelijkheid of vermarkting.

Diezelfde mensenrechten zijn echter een fundamentele bouwsteen voor het sociaal werk. Ondanks het belang van het thema voor het werkveld is er weinig inzicht in de manier waarop grondrechten vorm geven aan het sociaal werk. Er is ook weinig degelijk en praktijkgericht leermateriaal voor studenten en praktijkwerkers. Dit boek dicht de leemte.
Sociaal werk en mensenrechten laat zien hoe mensenrechten doorwerken in het sociaal werk. Het reikt een handelingskader aan met handvatten om mensenrechten als hefboom voor sociaal werk in de praktijk om te zetten. Het boek bevat bovendien interviews, observaties en inspirerende, innoverende projecten.


De inzichten in dit leerboek zijn gebaseerd op twee jaar praktijkgericht onderzoek, uitgevoerd door de vakgroep sociaal werk van Hogeschool Gent, i.s.m. met de vakgroep sociaal werk en sociale pedagogiek van Universiteit Gent en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen. Schreven mee aan dit boek: Siebren Nachtergaele, Didier Reynaert, Hildegard Gobeyn, Nadine De Stercke en Rudi Roose.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.