Een inleiding tot de veterinaire epidemiologie

Jeroen Dewulf

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een inleiding tot de veterinaire epidemiologie

paperback/ gebrocheerd: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463440387, geïllustreerd, February 2017
Formaat: 24.5 (h) x 17.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 408 gram.

Uitgever: Acco

beschrijving

Veterinaire epidemiologie is de wetenschap die zich toelegt op de beschrijving en de verklaring van ziektefenomenen in een populatie dieren, met als doel de populatie te beschermen. In een wereld waarin duurzame dierhouderij en voedselproductie alsmaar belangrijker wordt, en waarin het voorkomen van ziekten alsmaar meer multifactorieel bepaald wordt, neemt ook het belang van de epidemiologie toe.

Dieren interageren met elkaar en met mensen. Zowel bij kleine als grote groepen is het van belang de groep (populatie) te bestuderen: hoe interageert het individu met de groep, hoe wordt de groep beïnvloed door de omgeving ... In de moderne diergeneeskunde en veehouderij worden steeds meer data verzameld. De nood naar kennis en kunde om deze data te analyseren en te interpreteren neemt daardoor toe. In dit boek wordt ingegaan op deze noden door een praktisch overzicht te geven van de voornaamste epidemiologische concepten in de diergeneeskunde. Het gaat over het voorkomen en de verspreiding van dierziekten, via test, evaluatie en studieopzet tot en met risicoanalyse en 'evidence based veterinary medicine'. Praktische en reële voorbeelden tonen aan hoe epidemiologische concepten toegepast worden in de diergeneeskundige praktijk.

Een inleiding tot de veterinaire epidemiologie is van onschatbare waarde voor iedere diergezondheidswerker die met diergeneeskundige vraagstukken wordt geconfronteerd en deze op een gefundeerde en onderbouwde manier wil aanpakken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.