Van Stalingrad tot Aleppo

een geschiedenis van de internationale politiek sinds de Tweede Wereldoorlog

Ria Laenen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Van Stalingrad tot Aleppo

paperback/ gebrocheerd: € 36.05: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463440332, November 2020

Uitgever: Acco

beschrijving

De gebeurtenissen in de internationale politiek volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Maar welke scènes op het internationale wereldtoneel verdienen het label 'historische' gebeurtenis en welke niet? We dreigen te verdwalen in de enorme stroom van informatie. Er is behoefte aan meer historische duiding.

Dit boek biedt een overzichtelijke weergave van cruciale ontwikkelingen in de internationale politiek sinds de Tweede Wereldoorlog. Het boek heeft niet de pretentie een allesomvattende geschiedschrijving te zijn. De auteur maakte wel een vlot leesbare en relevante selectie van grote en minder grote thema's, die hun stempel op de internationale politiek hebben gedrukt. Daarbij heeft ze oog voor invalshoeken die onze westers gekleurde blik op het globale gebeuren overstijgen.

Auteur Ria Laenen heeft een grote academische interesse voor de evolutie van Oost-Westrelaties sinds de Koude Oorlog. Als Ruslandkundige is ze gespecialiseerd in het buitenlandbeleid van Rusland en de geopolitieke verhoudingen tussen Rusland enerzijds en de Europese Unie en de voormalige Sovjetlanden anderzijds. Verder gaat haar bijzondere aandacht naar de ontwikkelingen in het Oosten, van Oekraïne en Rusland tot Centraal-Azië en China.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.