Woondromen55+

inspiratie- en doeboek gemeenschappelijk wonen voor 55-plussers

Yvonne Witter; Kees Penninx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Woondromen55+

paperback/ gebrocheerd: € 20.46: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463425865, geïllustreerd, 104 blz., September 2017
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 293 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Op zeker moment in het leven vragen veel mensen zich af: hoe zal ik wonen als ik ouder word? Wordt mijn huis te duur, te groot? Wie heb ik straks om mij heen? Met wie doe ik leuke dingen? Wie kijkt er naar mij om? Op feestjes en partijen ontstaan spontaan nieuwe dromen. Samen een boerderij of een oude school opknappen. Samen wonen in een hofje. Woondromen! Maar hoe doe je dat? Hoe kunnen woondromen werkelijkheid worden?
Woondromen 55+ informeert initiatiefnemers over de mogelijkheden in zowel de huur- als koopsector en helpt hen op weg met informatie en praktische tips. Het rijk geïllustreerde boek bestaat uit drie delen. Deel een biedt basisinformatie over wonen in de tweede levenshelft en een waaier van inspirerende initiatieven. Deel twee bevat een Routeverkenner met vijf halteplaatsen die woongemeenschappen aandoen om tot bloei te komen: van eerste idee tot en met de verhuizing én daarna. Deel drie presenteert materialen en interactieve werkvormen voor een korte reeks oriëntatiebijeenkomsten voor startende groepen.
Ook interessant voor professionals in wonen, zorg en welzijn die snel willen inspelen op de toenemende belangstelling van ouderen voor gemeenschappelijk wonen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.