Uitdagend en functioneel taalonderwijs

Wat je moet weten als je taalonderwijs wilt koppelen aan de thema's van wereldoriëntatie

Dolf Janson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Uitdagend en functioneel taalonderwijs

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463425766, geïllustreerd, 142 blz., August 2017
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 283 gram.

Uitgever: Maak je eigen onderwijsboek

beschrijving

Steeds meer scholen kiezen ervoor om bij wereldoriëntatie thematisch leren als uitgangspunt te nemen. Dit biedt de kans om het taalonderwijs daarin te integreren en af te stemmen op de persoonlijke doelen van leerlingen. Dit zorgt voor meer inzicht in taal en vergroot de taalvaardigheid doordat de taalactiviteiten zijn verbonden met betekenisvolle inhouden.

In 'Uitdagend en functioneel taalonderwijs' biedt Dolf Janson leraren - zowel individueel als in teamverband - aanknopingspunten die helpen bij het maken van passende keuzes voor thematisch taalonderwijs. Hij schetst kansen om taalactiviteiten (nog) beter af te stemmen op de ontwikkelingsbehoeften van iedere leerling: doelgericht samenwerken, doelgericht en betekenisvol oefenen en het geleerde binnen een grotere thematische context toepassen.

In dit boek vind je informatie, ideeën en beelden over hoe taalonderwijs uitdagender en tegelijk effectiever kan en waarom. Met dit boek als leidraad kun je als team de omslag in denken en handelen maken naar taalonderwijs waarin alle leerlingen actief zijn en waarin oefenen heel wat anders is dan een taallesje van de juiste antwoorden voorzien.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.