Hitlers diamanten

(De Jacht Op)

Het Enigmacollectief

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hitlers diamanten

paperback/ gebrocheerd: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463389150, geïllustreerd, 522 blz., August 2020

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

beschrijving

Eind 2012 werd de wereld opgeschrikt door de vondst van een belangrijk document met betrekking tot Hitler en het Derde Rijk. Het ging om het befaamde muziekstuk Marsch Impromptu. Dit ogenschijnlijk onschuldige muziekstuk zou in werkelijkheid een gecodeerde schatkaart van Hitler kunnen zijn.  Het werd de Berlijnse bunker uitgesmokkeld en bleef vervolgens vele jaren onder de radar, tot het plots weer opdook en vervolgens wereldwijd een sensatie veroorzaakte.

Jarenlang werd er over de hele wereld gediscussieerd en gecorrespondeerd over het kraken van de code. Maar hoe er ook werd gezocht en gekeken, de oplossing van het raadsel bleef uit. Tot nu.  Na zeven jaren van uitputtend onderzoek is Het Enigmacollectief, bestaande uit een aantal onvermoeibare onderzoekers en verwoede puzzelaars,  er dan eindelijk in geslaagd om de geheime code achter de Marsch Impromptu te kraken.  

De gevolgen van dit onderzoek zijn onthullend. De code die leidde tot het kraken van de geheime boodschap in het muziekstuk opende voor het eerst ook de weg naar de juiste plek van de graftombe van Hitler. In dit boek zal die plaats van het graf en de grootste schat uit de menselijke geschiedenis geopenbaard worden. Daarnaast leverde het kraken van de code een enorme bijvangst op. De nieuw opgedane kennis werd ook toegepast om het leven van Hitler en de geschiedenis van het Derde Rijk onder de loep te nemen. Hiermee werd de verborgen leidraad in het leven van Hitler blootgelegd. Hitler bediende zich van eeuwenoude geheime codes, die teruggingen op de middeleeuwen en gebaseerd waren op de nederlandse taal. Deze code vertelt vervolgens een compleet verhaal op zich…waar de nadruk niet op verhalen maar dan ook juist op ver-TELLEN ligt. 

Het was de vrijmetselarij die zich van oudsher al bediende van geheime getallencodes in teksten. Hitler ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een ware grootmeester in de kennis van de vrijmetselarij. Net zo als een Churchill of Napoleon. Het Enigma Collectief onthult in dit boek hoe deze geheime coderingen en het geheime systeem in elkaar zaten. 
Enkele van de vele onthullingen in het boek:
- Het kraken van Hitlers geheime en enige echte testamant: de Marsch Impromptu.
- Het bestaan van een geheime codetaal. Vergeet kaballa, vergeet numerologie en maak kennis met de echte codetaal van de vrijmetselarij.
- Internationaal was het Nederlands leidend in die codetaal. Hitler beheerste de Nederlandse taal tot in de perfectie.
- Maak kennis met de verborgen dochter van Hitler.
- Was er ook nog een zoon in het spel, en welke rol vertolkte die dan?
- Wat was de bijzondere relatie tussen Hitler en Edda Göring?
- Wat was de werkelijke betekenis en het belang van de letters SS – en waarom bedienden zowel de vrijmetselaars voor als ook na Hitler zich van deze tekens?
- Hoe Hitlers naam en cijfers uiterst relevant waren en hem omhoog stuwden naar de absolute macht binnen zijn vrijmetselaarsloge en Nazi-Duitsland.
- De ontwikkeling van Hitlers atoomwapen en hoe de nucleaire vernietiging van Moskou slechts op het nippertje voorkomen werd...

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.