De kunst van het bewegen

roman

Leon Verschuur

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kunst van het bewegen

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789463388955, 220 blz., August 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 308 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

beschrijving

De jonge kunstjournaliste Amanda is gefascineerd door het abstracte beeldhouwwerk van Gordon Starr en bezoekt zijn overzichtstentoonstelling in Edinburgh. Daar heeft ze een onverwacht weerzien met David Crunch, de flegmatieke baas van mediaconcern YellowMedia. Amanda werkte een jaar lang voor dochterbedrijf MediOker aan de ontwikkeling van een zoekmachine waarmee je in één keer je doel vindt. Ze bedankte ervoor toen ze besefte dat vinden stilstand betekent, en zoeken beweging. Dat laatste treft ze bij uitstek aan in de sculptuur van Starr.

Wanneer een beeldengroep van de lichtgeraakte beeldhouwer in haar thuisstad wordt ontsierd door een reclamecampagne van MediOker, besluit Amanda om de macht van het concern te beantwoorden met een kunstzinnige actie. Geassisteerd door de dichter Bernardo die een graftekst verschuldigd is aan een oude bekende, brengt ze David Crunch daarmee op een onverwacht ander pad.

Poëtische roman over het ontsnappen aan stilstand, spelend in de wereld van media en kunst.


Enkele reacties op De architectuur van de liefde:

De Boekenkrant: ‘De passie voor kunst loopt als een rode draad door dit liefdesverhaal. [..] De architectuur van de liefde is een prachtig geschreven roman.’
Bol.com: ‘Op een vlotte, beeldende, vaak poëtische manier is het verhaal verteld. [..] Dit is een heerlijke feelgood roman vol liefde en kunst.’
NDB Biblion: ‘Verhaal vol interessante personages en feiten in een strakke, stijlvolle taal beschreven.’


Leon Verschuur (Venlo, 1959) debuteerde in 2017 met De architectuur van de liefde. Zijn romans kenmerken zich door een combinatie van lichtvoetigheid en diepgang, en beeldende kunst speelt er regelmatig een rol in.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.