De geest der wet

is ongrijpbaar

Celeste Lupus

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De geest der wet

gebonden: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463387699, 481 blz., November 2019
Formaat: 22.3 (h) x 14.3 (b) x 5.0 (d) cm. Gewicht: 753 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

beschrijving

Tijdens een militaire Navo oefening raakt de Sovjet Unie in paniek. Als zij niets doen is het te laat. Zullen de Verenigde Staten zich aan hun Navo verplichting houden? Had Generaal De Gaulle gelijk door zich uit de Navo terug te trekken? Behoorde de bezetting van het Ruhr gebied tot de doelstellingen van de Sovjet Unie, aangespoord door een wanhopige Erich Honecker, leider van de DDR? Wat was de rol van Gorbatsjov? Welke rol speelde bij dit alles de Rijksdagbrand uit 1933?
De jonge Carla Enzinger leeft voor haar idealen, maar tegen welke prijs? Door haar raakt een Nederlandse arts betrokken bij een wereldconflict. Een onverbiddelijke rechter heeft hier onbedoeld de hand in. Van zijn levensovertuiging is zijn eigen dochter het slachtoffer, met grote gevolgen.
Waarom bestaat de wereld nog? Het leiderschap van staatslieden, toeval of iets anders? Is de mens in staat het recht te laten zegevieren?
Een jonge onderzoeker tracht te achterhalen wat er werkelijk gebeurd is.
De politieke verwikkelingen en de rol van het recht verweven zich tot een roman voor een belangrijk deel berustende op ware gebeurtenissen.


“Briljant, op waarheid berustend verhaal.”
– Recensie NBD

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.