Voorbij schuld en onschuld

GROOTLETTERBOEK

Justine Mol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Voorbij schuld en onschuld

paperback/ gebrocheerd: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463385275, 552 blz., December 2018

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het leven van Henk Haalboom verandert in een drama als hij in januari 2002 wordt aangehouden voor de moord op Pim Overzier. Henk krijgt vanaf 2006 bezoek in de gevangenis van Justine Mol. Zij is trainer
Geweldloos Communiceren en Henk en Justine vinden elkaar in de houding van geweldloosheid. Zij zien zichzelf niet als slachtoffers van oordelen. Bij tegenslagen blijven zij overeind door te kiezen voor begrip en geduld, mildheid en humor. Zo voorkomen zij dat ze verharden of verbitterd raken.
Henk heeft zijn waardigheid behouden, evenals zijn zelfrespect en dat voor anderen. Zo bleef hij vrij in zijn hoofd, ook nu hij weer in vrijheid leeft.
Voorbij Schuld en Onschuld geeft een intens en aangrijpend beeld van het leven in een gevangenis en een ontluikende liefdesrelatie.

Uit onderzoeken aan het hart van Pim Overzier is duidelijk geworden dat Pim een genetische hartafwijking had met een verhoogde kans op een acuut hartfalen en dat 75 % van de bloedvaten rond zijn hart dicht zaten. Ook is aangetoond dat Henk fysiek niet in staat bleek een man van Pims postuur te overmeesteren. Het lijkt erop dat Pim een natuurlijke dood is gestorven. Tot op heden doet advocaat Knoops wat hij kan om Henks onschuld aan te tonen. Het gaat Henk en Justine er niet om de schuld bij de rechters te leggen. Liever stappen zij in het veld voorbij schuld en onschuld.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Voorbij schuld en onschuld

paperback/ gebrocheerd: € 19.95
Hoe overleef je 12 jaar gevangenis als je onschuldig bent?

Meer boekennieuws op Facebook.