Geest & beest

Marianne Vogel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geest & beest

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789463385008, 380 blz., October 2018
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 536 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

trefwoorden: berlijn buchenwald detective duitsland geschiedenis goethe historie onderzoek serie spanning thriller tweede wereldoorlog verleden wo2

beschrijving

Een foute vader. Dat is de erfenis waar Sigrid, Leo en Emil mee worstelen. Als SS-officier heeft hun vader in de Tweede Wereldoorlog ooit een kostbaar inktstel van Goethe uit Leiden gestolen. Nu komen de Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends het bij hen in Berlijn opsporen.
Tijdens hun onderzoek krijgen Bank en Arends te maken met echo’s van de oorlog. Ze worden geconfronteerd met de tragiek
van de Joodse wijk en met nabestaanden van Nederlandse
Buchenwald-gevangenen. Tevens worden Sigrid, Leo en Emil levensgevaarlijk bedreigd. Is dat vanwege het inktstel of hun vaders verleden? En aan welke kant staan zij eigenlijk? Het antwoord op die laatste vraag blijkt zowel verbluffend als glashelder te zijn.
Deze ijzersterke thriller over haat, liefde en compassie boort zich in het hart.
Marianne Vogel is persoonlijk coach en literatuurwetenschapper. Ze heeft jaren in Duitsland gewerkt. Deze vierde Berlijn-thriller rond het originele speurdersduo Bank en Arends is net als de vorige drie (Gedeelde stad, geheelde stad, In de schaduw van Marlene Dietrich en Communistengoud en kerstengelen) gebaseerd op ware gebeurtenissen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.