Bezielde beschaving

alles behalve een multicultureel drama

Dave Ensberg-Kleijkers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bezielde beschaving

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463383103, geïllustreerd, 200 blz., October 2017
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 344 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

beschrijving

In zijn schrijfdebuut deelt Dave Ensberg-Kleijkers (1984) zijn opmerkelijke levensverhaal met de wereld. Een verhaal dat begint in de jonge republiek Suriname, het land dat zijn ouders ontvluchtten op zoek naar een veilige toekomst voor hun kinderen. Zijn jeugd is zowel letterlijk als figuurlijk een pijnlijke cocktail van verdriet en liefde, teleurstelling en hoop, schaamte en succes. Nadat hij op 16-jarige leeftijd zijn geliefde moeder verloor, vond Ensberg-Kleijkers de weg omhoog. 15 jaar later werd hij de jongste onderwijsbestuurder van Nederland. Ook won hij vanwege zijn rol als 'voorvechter voor de multiculturele samenleving' de Jan Peter Balkenende Award (CDA, 2015).In 'Bezielde Beschaving', dat alles behalve een multicultureel drama is, vermengt Ensberg-Kleijkers zijn levensverhaal met zijn optimistische visie op heikele maatschappelijke en politieke kwesties: mensenrechten, milieu, dierenwelzijn, zorg en onderwijs. Met een voorwoord door oud-minister prof. dr. Ernst Hirsch Ballin.Bezielde Beschaving laat vooroordelen tegen een bi-culturele identiteit als sneeuw voor de zon smelten en biedt een hoopvol perspectief op het veranderende Nederland. Hij is een voorbeeldige vertegenwoordiger van het nieuwe Nederland. Zijn boek is een belangrijke bijdrage aan het integratiedebat.

Hans Goslinga, politiek journalist en columnist bij dagblad TrouwDave Ensberg-Kleijkers laat zien hoe krachtig verbindingsidealen kunnen zijn, als ze zich laten voeden door doorleefde ervaringen.
prof. dr. Ernst Hirsch Ballin, hoogleraar en oud-minister van JustitieZijn betrokken gedachten over vluchtelingen, diversiteit en de uitdagingen van multicultureel samenleven vormen lezenswaardig tegengif voor het huidige conservatieve nationalisme binnen het CDA en toont het belang van bi-culturele perspectieven binnen die partij.

Harriet Duurvoort, eigenaar van De Multiculturele Coach en columnist bij De VolkskrantDave Ensberg-Kleijkers is wat we noemen 'een mooie kerel met het hart op de juist plek'. Be like Dave.

Howard Komproe, (stand-up) comedianDave Ensberg-Kleijkers maakt voor zijn publiek aan de hand van eigen inzichten politiek en het samen leven vanzelfsprekend.

Francisco van Jole, eindredacteur opiniesite Joop


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.