Lieber Gott

niet alleen de tijd sneuvelt

Bob Latten; Rob Janssen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lieber Gott

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463382090, geïllustreerd, 216 blz., April 2017
Formaat: 23.3 (h) x 15.3 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 372 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

beschrijving

'Lieber Gott. Niet alleen de tijd sneuvelt.' is het waargebeurde verhaal van de gegoede Duitse familie Lieber in oorlogstijd. In de strijd om de Vogezen, rond Verdun en bij de Somme sneuvelen drie van de vier broers. Hen verbindt een eenvoudig zakuurwerk. Na het sneuvelen van de een neemt de ander het mee het veld in. Totdat ook hij sneuvelt. De persoonlijke brieven van reserveluitenant Hyazinth Lieber, in het dagelijks leven advocaat, en de dagboekfragmenten van filosofiestudent en luitenant Theodor Lieber vormen, samen met de oorspronkelijke teksten uit regimentsgeschiedenissen en authentieke foto's een adembenemend tijdsbeeld.Nauwgezet en minutieus

'Lieber Gott' is in een adem te noemen met Getuigen (Témoins), de eerste omvangrijke en systematische kritische studie naar ooggetuigenverslagen van de loopgravenstrijd en het standaardwerk van de Franse schrijver en oorlogsveteraan Jean Norton Cru (1879-1949).

- Prof. dr. Wim Klinkert, Nederlandse Defensie Academie en Universiteit van AmsterdamIndrukwekkend

Bob Latten schrijft al jaren over die Grote Oorlog die aan Nederland voorbij ging. Door met hart en ziel te schrijven maakt hij het menselijke drama invoelbaar voor de lezer. 'Lieber Gott'maakt opnieuw indruk.

- Diederik van Vleuten, stand-up historianKleine weerspiegeling van een groot verdriet

'Lieber Gott. Niet alleen de tijd sneuvelt'is een boek over de drie Duitse, katholieke, conservatief-nationalistische broers Lieber die vol overtuiging de oorlog in gaan. Zij sneuvelen alle drie. Het maakt van dit boek een kleine weerspiegeling van het grote verdriet dat oorlog heet.'

- Leo van Bergen, autoriteit op het gebied van de gezondheidszorg in de Eerste WereldoorlogAdembenemend

Een opzienbarend, adembenemend en zeer aangrijpend boek, dat mij het gevoel gaf zelf deelnemer te zijn aan levensecht beschreven, somtijds gruwelijke gebeurtenissen. Een waargebeurde geschiedenis en een ontroerend monument voor drie broers, die uiteindelijk in de strijd hun einde vinden. Ik heb het in een ruk uitgelezen.

- Hans Andriessen, auteur van onder andere 'De oorlogsbrieven van Unteroffizier Carl Heller'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.