Mijn land van herkomst

occitanië, het land van mijn kathaarse voorouders

C.M. van der Mast

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn land van herkomst

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463380676, geïllustreerd, 272 blz., September 2016
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 456 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

beschrijving

Wie anno 2015 huiverde bij het zien van tienduizenden vluchtelingen, die vanuit het Nabije Oosten en Noord-Afrika uitwaaierden over Europa in de hoop daar een veilig of beter bestaan op te bouwen, dient te beseffen dat een dergelijke migratie historisch gezien geen uitzondering is.Het verhaal begint in 1209 vanaf de eerste kruistochten tegen de Occitaanse beschermheren van de katharen en hun gelovigen en sluit af met de overgave van de versterkte nederzetting Montségur en de massabrandstapel van maart 1244 waarbij ruim tweehonderd kathaarse gelovigen de dood vonden.
Deze militaire operaties werden uitgeroepen door paus Innocentius III. Het past alles in een eeuwenlange geschiedenis van vervolgingen, oorlogen, moord en doodslag wegens verschillen in etniciteit, in politieke overtuiging of religieus geloof. Bovendien staan al die vervolgingen steeds in relatie met de zucht naar politieke macht en financieel gewin.In deze historische roman beschrijft de auteur de woelige geschiedenis van Guilhem de Mas, zijn familie en drie generaties nakomelingen.
Dit alles tegen de historische achtergrond van de 13e eeuw. Het is een geschiedenis van macht en onmacht, geloof en twijfel, van hoop en vrees, van voor- en tegenspoed. Zaken waar ieder mens tijdens zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd. En daarin zijn of haar eigen weg moet zoeken.
'De geschiedenis is een roman die is gebeurd; een roman is een geschiedenis die zo had kunnen gebeuren.'

- E. & J. de Goncourt.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.