Communisten en kerstengelen

een virtuoos verhaal over de Stasi in het Duitsland van nu, dat doet denken aan de film Das Leben der Anderen

Marianne Vogel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Communisten en kerstengelen

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789463380577, 378 blz., September 2016
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 537 gram.

Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij

beschrijving

In het winterse Berlijn is psychiatrisch verpleegkundige Marieke van Dijk overreden. Was het een ongeluk of moord? Die kwestie moeten de Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends in Berlijn gaan oplossen. Het lijkt een simpele opdracht, totdat Bank en Arends op de legendarische verdwenen DDR-miljoenen stuiten. Ook horen ze geruchten over de Stasi, de geheime dienst van de DDR. Dan duikt er een oud Stasi-dossier op. Hoe hangen die dingen samen met Mariekes dood? Binnen de kortste keren zijn Bank en Arends in een levensgevaarlijke zaak verwikkeld die zich uitstrekt tot de hoogste regionen. Maar Communistengoud en kerstengelen gaat ook over gewone Berlijners,
die zich met allerlei listen door het leven proberen te slaan. Deze meeslepende thriller vertelt over macht en onmacht, achterdocht en vertrouwen, en mensen van goede wil.

‘Voor Berlijnliefhebbers is dit boek ongetwijfeld gefundenes Fressen.’
– VN-thrillergids 2015, over In de schaduw van Marlene Dietrich

Marianne Vogel is persoonlijk coach en literatuurwetenschapper. Ze heeft jaren in Duitsland gewerkt. Deze derde Berlijnse thriller rond het originele speurdersduo Bank en Arends is net als de vorige twee (Gedeelde stad, geheelde stad en In de schaduw van Marlene Dietrich) gebaseerd op ware gebeurtenissen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.