Van rekenprobleem tot dyscalculie

Niet-geautomatiseerde basiskennis als centraal probleem

Ruijssenaars; Ruijssenaars-Elshoff

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

paperback/ gebrocheerd: € 50.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463372824, April 2021

Uitgever: Pelckmans uitgevers – KCC

beschrijving

De kwaliteit van rekenkennis schiet dikwijls tekort. De diagnostische analyse van het rekenen-in-uitvoering laat dat zien. Dat leidt tot taakgerichte hulp vanuit een totaalvisie op leren, kennis, diagnostiek en instructie. Het vraagt deskundigheid en samenwerking van elke professional: leerkracht/begeleider, orthopedagoog/psycholoog, in overleg met leerling en opvoeders.

In enkele praktijkgerichte hoofdstukken komen de achtergronden van niet-geautomatiseerd rekenen (van rekenprobleem tot dyscalculie), van verklarend procesonderzoek en van methodische instructie aan bod. Het procesonderzoek en de behandeling worden daarna gedetailleerd uitgewerkt. Het maakt dit boek zowel geschikt voor de praktijk als voor opleidingen.

Niet-geautomatiseerde basiskennis leidt tot problemen in de verdere rekenontwikkeling. De uitgebreide uitwerking richt zich op rekenspecialisten in het basisonderwijs, maar ook op professionals in het voortgezet/secundair onderwijs. De auteurs hebben hun kennis over onderzoek, theorie en praktijk vertaald naar de praktijk van het onderwijs, de individuele diagnostiek, remediëring en aanpak/behandeling.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.