ENT2R Niveau 1

Nederlands voor anderstaligen - Niveau 1

Dominique Neyts; Veerle Van Eetvelde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
ENT2R Niveau 1

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463372572, September 2020
Formaat: 24.7 (h) x 17.3 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 566 gram.

Uitgever: Pelckmans uitgevers

beschrijving

ENT2R is een leermethode NT2 die ontwikkeld is aan het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de UGent. De methode richt zich op geschoolde anderstaligen die snel en efficiënt het Nederlands willen verwerven. De methode bereidt voor op het hoger onderwijs of op de arbeidsmarkt in een Nederlandstalige omgeving.

Niveau 1 zet de cursist op weg naar actieve deelname in gesproken en geschreven communicatie over vertrouwde en alledaagse thema’s. Er wordt gewerkt rond: zichzelf en anderen voorstellen, wonen, vrijetijdsactiviteiten, boodschappen doen, studeren, praten over het verleden, enz. Aan de hand van gevarieerde en authentieke dialoog- en taaltaakoefeningen, die verschillende tekstsoorten en taalhandelingen omvatten, worden de vier vaardigheden geïntegreerd ontwikkeld. In elke les wordt aandacht besteed aan de uitbreiding van de woordenschat en aan grammatica. De nadruk ligt daarbij op vormcorrectheid.

Op het einde van Niveau 1 kennen de cursisten de 1000 meest frequente woorden en beheersen ze de basisgrammatica van het Nederlands. Het cursusmateriaal wordt aangevuld met een digitaal aanbod.

Veerle Van Eetvelde en Dominique Neyts (red.) zijn verbonden aan het Universitair Centrum voor Talenonderwijs van de Universiteit Gent. Ze zijn beiden lesgevers Nederlands als Tweede Taal en geven ook cursussen praktische en academische taalvaardigheid Engels.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.