Rebelleren kan je leren

Deep democracy met kinderen en jongeren

Fanny Matheusen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Rebelleren kan je leren

paperback/ gebrocheerd: € 26.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463372435, September 2020
Formaat: 24.3 (h) x 17.1 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 571 gram.

Uitgever: Pelckmans uitgevers – KCC

beschrijving

Rebelleren kan je leren wil alle begeleiders van kinderen en jongeren, in het onderwijs en ook daarbuiten, onmisbare levenscompetenties aanreiken. De samenleving van vandaag heeft nood aan mensen die samenwerken, leiderschap tonen en creatief en innovatief denken. Dit boek toont je hoe de wereld er kan uitzien als we focussen op empathie, verbeelding en lef – kwaliteiten die elke rebel in zich draagt en dankzij dit boek de aandacht krijgen die ze verdienen. Deep democracy, de internationaal gelauwerde methode voor besluitvorming en conflictresolutie, is de ultieme inspiratiebron voor wie kinderen en jongeren op dit levenspad wil begeleiden.

Na een eerste kennismaking met deep democracy in Van zondebok naar zebra, gaat Fanny Matheusen in dit boek op zoek naar praktijkgerichte toepassingen van de methode voor de leefwereld van kinderen en jongeren. Ze baseert zich hiervoor onder meer op inzichten uit de kwantumfysica en breinwetenschap. Het resultaat is een praktijkgids vol handige tips en verhalen die je goesting geven om met deep democracy aan de slag te gaan.

Fanny Matheusen is trainer, coach, spreker en auteur over thema’s als deep democracy, transitiepedagogie en interculturele competentie. Ze is ook initiatiefneemster en zaakvoerster van het collectief HUMMUS, het expertisecentrum voor deep democracy in België. Fanny heeft een bijzondere passie voor de toepassing van deze methode op de generaties die na ons komen: de kinderen en jongeren van vandaag die de leiders zijn van morgen.

www.vanrebellerenkanjeleren.be

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.