De wereld is rond

Een optimistisch masterplan voor de transformatie van business en maatschappij

Jo Caudron

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De wereld is rond

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463372152, 280 blz., September 2019
Formaat: 24.5 (h) x 17.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 724 gram.

Uitgever: Pelckmans

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Al meer dan twintig jaar veranderen sectoren onder impuls van digitale disruptie. Banken, retailers, de media, taxibedrijven en zovele andere organisaties ervaren vandaag de kracht van digitalisering en de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Alle sectoren bevinden zich in hun eigen storm waarbij digitale krachten hen dwingen om een nieuwe positie in te nemen. Maar wat als dat slechts het begin is? Wat als het onvoldoende blijkt om alleen vanuit de eigen industrie op zoek te gaan naar een toekomstgericht transformatieplan? Wat als onze maatschappij zelf in de kern verandert, deels door digitalisering, maar evengoed door grote vraagstukken over de toekomst van werk, wonen, mobiliteit, klimaat, gezondheid, onderwijs, globalisering, bevolkingsaangroei en zelfs de problematiek van langer leven?

In De wereld is rond gaat Jo Caudron op zoek naar de verbanden tussen elk van deze maatschappelijke transformaties. Hij komt daarbij tot de conclusie dat ze samen een metastorm vormen, een allesoverstijgende reeks van met elkaar verweven perfecte stormen. Deze metastorm zal een impact hebben op elke beslissing die we als bedrijf, beleid of individu op de lange termijn maken.

De wereld is rond is een optimistisch pleidooi om problemen holistisch te gaan benaderen en aan te pakken. Slagen we daar in, dan wacht ons een toekomst die meer dan de moeite waard is.

Jo Caudron is al jaren actief als digitaal ondernemer. Sinds tien jaar is hij transformatiestrateeg. Hij heef t verschillende boeken op zijn naam staan die allemaal een bron van inspiratie vormen voor individuen, bedrijven en beleidsmakers in deze transformatieve tijden.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De wereld is rond (herziene uitgave)

paperback/ gebrocheerd: € 30.00
Al meer dan twintig jaar veranderen sectoren onder impuls van digitale disruptie. Banken, retailers, de media, taxibedrijven en zovele ...

Meer boekennieuws op Facebook.