Mindfulness in superdiversiteit

Engagement en verbinding met de ander

Reinhilde Pulinx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mindfulness in superdiversiteit

paperback/ gebrocheerd: € 26.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463371803, 200 blz., October 2019
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 280 gram.

Uitgever: Pelckmans

beschrijving

Steeds meer mensen beoefenen mindfulness en meditatie. We zoeken naar meer rust en minder chaos in ons hoofd. De wereld waarin we leven gaat alsmaar sneller en verandert voortdurend. Vandaag lijkt niet meer op gisteren en morgen is onvoorspelbaar. De wereld wordt beangstigend en ongrijpbaar. We voelen ons onzeker, vervreemd. We maken daarom onze eigen, kleine leefwereld veilig en rustig, en kijken angstig naar buiten.

Reinhilde Pulinx merkt een spanning op tussen de stijgende interesse voor mindfulness en meditatie enerzijds en de toenemende verharding en individualisering in onze samenleving anderzijds. Vanuit een oprechte maatschappelijke betrokkenheid stelt ze een aantal interessante vragen.

Ik mis iets, ik ervaar een beperktheid. Kan mindfulness, zoals het zich in het Westen ontwikkelt, aan de zijlijn blijven staan in een tijd van sociale spanningen en toenemende ongelijkheid? Vinden we in mindfulness, naast zelfzorg, ook de zorg voor de ander? Voor de ander dichtbij maar ook voor de ander veraf, de vreemde? Kunnen we ons via mindfulness ook verbinden met de ander, een universele verbinding tussen mensen en alles om ons heen? Mindfulness in superdiversiteit is een persoonlijke zoektocht naar antwoorden op deze belangrijke vragen.

Reinhilde Pulinx, PhD, is als onderzoeker verbonden aan de Erasmus University Rotterdam en de Hogeschool UCLL. Zij beoefent al jaren mindfulness, verdiept zich in de boeddhistische oorsprong en werkt rond mindfulness en diversiteit.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.