Antwoorden op agressie en grensoverschrijdend gedrag

Praktijkboek voor onderwijs. zorg en welzijn

Veerle Dupont; Geert Taghon

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Antwoorden op agressie en grensoverschrijdend gedrag

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463371667, 200 blz., September 2019
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 747 gram.

Uitgever: Pelckmans

beschrijving

Antwoorden op agressie en grensoverschrijdend gedrag is een krachtige en heldere leidraad voor iedere professional (in opleiding) die meer grip wil krijgen op agressie en grensoverschrijdend gedrag in de dagelijkse praktijk van het onderwijs, de zorgsector en het welzijnswerk. Het boek is toegankelijk, concreet, wetenschappelijk onderbouwd en herkenbaar geïllustreerd met talrijke voorbeelden.

De auteurs bundelden hun uitgebreide kennis en de ervaring die ze de voorbije jaren opbouwden bij het geven van verschillende trainingen en vormingen rond de thema’s geweld, agressie en grensoverschrijdend gedrag. Het is zowel een naslagwerk, studieboek als trainingsboek. Als lezer vind je in dit boek heel wat praktisch materiaal om zelf teams en groepen op weg te zetten en te ondersteunen in het omgaan met agressie.

Veerle Dupont bouwde expertise op bij Refleks Weerbaarheidscentrum en geeft sinds vijftien jaar trainingen over omgaan met agressie, aan studenten en diverse groepen professionals uit het onderwijs, de zorg- en de veiligheidssector. Sinds 2018 werkt ze als docent aan de Arteveldehogeschool in Gent.

Geert Taghon werkte tien jaar in de forensische jeugdpsychiatrie en vijf tien jaar in de reguliere kinderpsychiatrie. Hij geef t sinds vijf tien jaar agressieregulatietraining aan jongeren en heef t een kleine privépraktijk. Daarnaast werkt Geert al twintig jaar als freelance vormingswerker met de focus op agressie. Sinds drie jaar werkt hij aan de Vives hogeschool in Kortrijk.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.