Divers gezin(d)

Omgaan met het nieuwe gezin op school

Isolde Buysse; Nana Mertens; Koen Matthijs

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Divers gezin(d)

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463371513, 120 blz., October 2018
Formaat: 24.3 (h) x 17.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 305 gram.

Uitgever: Pelckmans Pro

beschrijving

Meer en meer jongeren groeien vandaag op in verschillende soorten gezinnen. Eén op vier Vlaamse jongeren ervaart minstens één gezinsverandering (scheiding van de ouders, het verlies van een gezinslid, een nieuwe partner bij een ouder, enz.) voor zijn of haar 18de verjaardag. Sommige jongeren ondervinden hier nauwelijks negatieve gevolgen van. Voor anderen betekenen deze veranderingen een grote uitdaging voor het fysisch en psychisch welbevinden, zowel thuis als op school.

Ook scholen en leerkrachten staan voor de uitdaging om met die veranderende gezinnen om te gaan. Wat met gescheiden ouders en het oudercontact? Wat met examens na het verlies van een ouder? Wat kan je als school doen voor leerlingen uit verschillende soorten gezinnen?

Divers gezin(d) biedt concrete handvaten om met veranderingen in gezinnen om te gaan op school en in de klas. Het boek bevat achtergrondinformatie over de diverse gezinssamenstellingen in Vlaanderen, allerhande tips en tricks voor inclusief gezinsbeleid op school en uitgewerkte werkvormen rond gezinsveranderingen en gezinsvormen die toepasbaar zijn in verschillende vakken en graden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.