Naar gedeeld leiderschap

Van oud naar nieuw leidinggeven

Koen Marichal; Karen Wouters

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Naar gedeeld leiderschap

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463371155, 200 blz., October 2018
Formaat: 24.2 (h) x 15.9 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 348 gram.

Uitgever: Pelckmans Pro

beschrijving

Het succes van organisaties hangt vandaag af van ondernemende teams die bewegingsruimte krijgen in functie van de klant, de eigen talenten, ambities en mogelijkheden. Dit vraagt een minder strakke hiërarchische cultuur en structuur. Sturende en controlerende leidinggevenden maken plaats voor meer autonome teams.

Het klinkt goed en toch loopt het gemakkelijk fout. De leiders aan de top tonen te weinig veranderingsmoed. "Ex"-leidinggevenden worden aan hun lot overgelaten. Teams lopen vast in overleg en ergernis. Medewerkers vallen hardnekkig terug op hun vroegere leidinggevenden. Kortom, loskomen van het juk van de hiërarchie zorgt voor niet te onderschatten ontwenningsverschijnselen.

Dit boek toont organisaties de weg vooruit. Gebaseerd op literatuur, gevalsstudies en actieonderzoek bespreken de auteurs vier ongemakkelijke leiderschapsuitdagingen en de aanpak ervan. Dit is het werk dat klaarligt voor de leiders die willen inzetten op een vlakke structuur en meer autonomie.

In het aparte boekje Ik was een leidinggevende laten we getuigen aan het woord. De ex-leidinggevenden praten over hun initiële angst en onzekerheid bij het verlies van hun positie en hun zoektocht naar nieuwe vormen en rollen van leiderschap.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.