Circomotoriek met kleuters

Een inspiratieboek met 75 acrobatische spelen

Rika Taeymans; Bouchout Laura Van

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Circomotoriek met kleuters

paperback/ gebrocheerd: € 30.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463371032, geïllustreerd, 240 blz., October 2019
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 524 gram.

Uitgever: Pelckmans

beschrijving

Werk je met kleuters en beweeg je graag? Dan is dit boek ideaal voor jou. Circomotoriek met kleuters is een verzameling acrobatische spelen voor kleuters. Om te spelen met mama of papa, met een ouder kind of met elkaar.

Laat je niet afschrikken door de term ‘acrobatie’. Dit kan iedereen. Elke kleuter. Iedere leerkracht. Alle ouders. Circomotoriek is niet technisch, competitief of ingewikkeld.

Deze 75 instapklare spelen zetten in op zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en samenwerking. En dit op de voor kleuters meest begrijpelijke manier: al spelend en bewegend. Elk spel biedt een motorische, creatieve of sociale uitdaging en vertrekt vanuit de belevingswereld van kleuters: Ze leren voor zichzelf opkomen als een zeester die de storm trotseert, respectvol omgaan met elkaar door een vriendje uit te pakken als breekbaar cadeau en samenwerken door eenvoudige maar uitdagende piramides te bouwen.

Circomotoriek ontstond toen Rika Taeymans de partnerspelen van bewegingstherapeute Veronica Sherborne koppelde aan acrobatiekunst. Al dertig jaar bewijzen deze spelen hun kracht. Voor het eerst zijn ze nu ook gebundeld. Laat je inspireren en ga aan de slag in je vrije tijd, op school of in je gezin.

Rika Taeymans richtte in 1992 de eerste Vlaamse circusschool op. Daar specialiseerde ze zich in circuseducatie als motor voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van kinderen.

Laura Van Bouchout was een van Rika’s eerste leerlingen. Eerder schreven ze samen Nelsons acrobatenboek.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.