De kleren van de leider

19 inzichten in leiderschap

Koen Marichal; Jesse Segers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kleren van de leider

gebonden: € 34.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463370363, 196 blz., March 2017
Formaat: 23.2 (h) x 15.1 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 700 gram.

Uitgever: Pelckmans

beschrijving

Leiderschap is geen vaststaand gegeven. De invulling ervan evolueert mee met de veranderende context, de tijdsgeest en personen. Bovendien is het een sociaal fenomeen: leiderschap is wat mensen tot groep maakt en voor richting, betekenis en steun zorgt. De kleren van de leider wil het in alle openheid hebben over de betekenis van leiderschap, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties.

Leiderschap is immers niet hetzelfde als een leidinggevende functie hebben of macht uitoefenen. Leiderschap heeft geen functieomschrijving. Het is een persoonlijke keuze en naarmate meer mensen die keuze maken ontstaan teams, organisaties en samenlevingen met meer leiderschap.

Dit boek vertelt je niet hoe leiderschap dient te gebeuren, maar wil leiderschap de plaats geven die het toekomt: in het centrum van mensen en organisaties. De auteurs brengen verhalen van leiders die betekenisvol zijn geweest voor hun organisatie. De 19 inzichten bieden niet alleen een actuele, wetenschappelijke stand van zaken over leiderschap, maar nodigen vooral ook uit tot gesprek, debat en reflectie. Zo inspireert De kleren van de leider iedere leider tot actie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.