De speeltuin van de kindertherapeut

oefeningen en handvatten voor de praktijk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De speeltuin van de kindertherapeut

paperback/ gebrocheerd: € 32.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463370288, 200 blz., October 2016
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 621 gram.

Uitgever: Pelckmans Pro

redactie: Dominiek Huis in 't Veld-Verhoeven

beschrijving

Geïnspireerd door het boek De schatkist van de therapeut (M. Gundrum & N. Stinckens, red.), is dit de versie voor de professional die met kinderen en jongeren werkt. In de speeltuin van een kindertherapeut is van alles te beleven.
Het werken met kinderen vergt fantasie en creativiteit, beeldspraak en samenwerking. Iedere therapeut heeft zijn eigen therapeutische speelgoed, in de vorm van materiaal en ideeën, dat door de ervaring met en door kinderen wordt aangepast of veranderd. In deze speeltuin delen collega's hun succeservaringen. Meer dan 40 collega's uit verschillende settingen (psychologen, speltherapeuten, psychomotorisch therapeuten, psychotherapeuten, coaches, zowel uit Nederland als België) beschrijven wat zij in het werken met kinderen helpend en waardevol vinden.
De speeltuin van de kindertherapeut is een zandbak gevuld met creatieve interventies en bijbehorende literatuur. Toe te passen in verschillende settings en bij verschillende leeftijdsgroepen.
Kinderen laten enorme veerkracht en doorzettingsvermogen zien wanneer ze op een creatieve manier aan de slag kunnen gaan met dingen die hen bezighouden.
Alle beschreven interventies zijn ingebracht met 1 doel; samen met kinderen of jongeren op een fijne, betekenisvolle manier aan de slag gaan met heden, verleden en toekomst. Soms gericht op klachten, maar vooral ook gericht op krachten. Een boek vol kadootjes!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.