Israël - Palestina

de kaarten op tafel

Brigitte Herremans; Abicht Ludo

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Israël - Palestina

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463370134, December 2016
Formaat: 23.1 (h) x 16.2 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 538 gram.

Uitgever: Pelckmans Pro

beschrijving

Sinds 2000 zit de situatie in Israël en Palestina muurvast. Het vooruitzicht
op een leefbare Palestijnse staat wordt voortdurend ondermijnd door Israëls nederzettingenbouw en Palestijns geweld. De moedeloosheid die heerst over de creatie van een tweestatenoplossing doet beleidsmakers spreken van een 'éénstaatrealiteit'.
In dit boek betogen de auteurs dat een tweestatenoplossing geen illusie hoeft te zijn. Het is daarentegen wel zinloos te denken dat een vredesproces
zonder druk op Israël haalbaar is. In essentie draait het conflict om land en basisrechten: het is een botsing tussen twee nationale bewegingen die allebei een staat willen.
Om een einde aan de ongelijkheid te stellen is een moediger internationaal engagement nodig. De auteurs willen een kritische benadering voeden bij beleidsmakers en de publieke opinie. Aan de hand van een historisch overzicht leggen ze de pijnpunten bloot. Ze pleiten voor een kritisch engagement, dat zich baseert op feiten - eerder dan emoties - en dat onrecht benoemt.
Hoewel het Israëlisch-Palestijns conflict enigszins verdween uit het nieuws, blijkt uit dit boek hoe cruciaal een oplossing blijft voor de stabiliteit
in het Midden-Oosten en voor de wereldvrede.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.