Grappen voor de schutters

Mazen Maarouf

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Grappen voor de schutters

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789463360845, October 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 234 gram.

Uitgever: Harmonie, Uitgeverij De

vertaald door: Richard van Leeuwen

beschrijving

Een van de kanshebbers voor de Man Booker International Prize 2019 was de Palestijns-IJslandse schrijver Mazen Maarouf. Zijn absurdistische oorlogsverhalen zijn ongelooflijk grappig, maar even verontrustend. Ze balanceren op de grens van realiteit en fantasie. De dood is altijd aanwezig, maar ook de kunst om van het leven een grap te maken. Volgens The Guardian is het het enige juiste antwoord: ‘zwarte humor zoals we die aantreffen bij Cortázar, Beckett, Kafka en Brecht.’

Grappen voor de schutters is een compacte bundel met verhalen in oorlogsgebied vanuit het perspectief van een jongen. Onbevangen, naïef, maar ook wraaklustig beziet hij de wereld om zich heen. Daarin een koe die tijdens een bombardement door een bioscoop loopt, een man die auto’s in biscuit verandert, en de grappen uit het titelverhaal die verteld moeten worden aan de schutters van de militie in ruil voor hun bescherming.

Schrijver, journalist en vertaler Mazen Maarouf werd in Beiroet geboren als zoon van Palestijnse vluchtelingen, waar hij jarenlang werkte als leraar scheikunde en natuurkunde. Grappen voor de schutters kreeg de prestigieuze Al-Mutaqa Prijs toegekend. Het boek wordt inmiddels in meer dan 10 landen vertaald. Maarouf werkt aan een roman die volgend jaar zal verschijnen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.