Geld + kapitaal = verval

Economie kan ook anders

Jo Versteijnen

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 978-94-6328-211-6, 148 blz., May 2018
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 236 gram.

trefwoorden: analyse kapitalisme kapitalisme sociologie

beschrijving

De planeet aarde en haar bewoners worden chronisch geconfronteerd met verschillende catastrofen, die onvermijdelijk verbonden zijn met het kapitalisme. Dit stelsel is verre van levensvatbaar, en allerwege groeit de overtuiging dat het zijn tijd heeft gehad.

De conclusie is dan ook dat we op zoek moeten naar een economisch alternatief dat dit stelsel effectief kan vervangen en garanties biedt voor sociale rechtvaardigheid en een productieve sector in dienst van de mens, en in respect voor het milieu en de natuur. Kwaliteiten die het kapitalisme en zijn neoliberale kompaan per definitie onvoldoende kunnen bieden.

De auteur onderneemt deze zoektocht. Speciaal aan dit boek is niet alleen een analyse van het kapitalisme die aanspreekt en ter zake is, het schetst bovenal de contouren van een economisch alternatief, dat bedoeld is ter inspiratie en discussie, en dat eventueel tot navolging strekt. Daarbij wijst het ook een route naar de realisering van dit alternatief, en voert het een aantal belangrijke redenen aan waarom de working class people in zijn democratische inbreng en rechten met opzet ernstig wordt beperkt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jo Versteijnen was na zijn studie theologie en (ontwikkelings)sociologie werkzaam... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:


Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.