Schokland Niveau 3-4

Werkboek burgerschap

Anne-Marie Brunen; Sander Heebels; Anke Taube; Ron Visser; Marlies Peeters

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Schokland Niveau 3-4

paperback/ gebrocheerd: € 20.05: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463261845, geïllustreerd, July 2019
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 898 gram.

Uitgever: Deviant, Uitgeverij

beschrijving

SCHOKLAND WERKBOEK NIVEAU 3-4, TWEEDE DRUK
Het Schokland werkboek 3-4 is geschikt voor studenten van niveau 3 en 4 van het mbo.
In het werkboek maak je theorievragen zodat dat de lesstof beter blijft hangen. En via verwerkingsopdrachten verdiep je je in maatschappelijke dilemma’s, zoals het afschaffen van het minimumjeugdloon en discriminatie van LHBTI’s. Je ontwikkelt kritische denkvaardigheid en wordt bijvoorbeeld uitgedaagd om je mening te onderbouwen, je te verplaatsen in anderen en na te denken over je eigen opvattingen.
Nieuwsartikelen, foto's, uitspraken en infographics zorgen voor actuele maatschappelijke context bij de opdrachten. Ook spelen de opdrachten in op jouw ervaringen als mbo-student en op de beroepspraktijk.

OPBOUW WERKBOEK

De opbouw van het werkboek sluit aan op het handboek: het boek bestaat uit zes delen. Elk deel bestaat uit een of meerdere thema’s die per thema zijn opgedeeld in drie hoofdstukken.

Per hoofdstuk beantwoord je theorievragen en ga je in de verwerkingsopdrachten dieper in op een onderwerp. Aan het eind van elk thema maak je een zelftest, waarmee je je voorbereidt op de toets. Daarnaast ga je aan de slag met uitdagende portofolio–opdrachten, bijvoorbeeld het maken van een campagnefilmpje voor een politieke partij of een budgetplan voor een jongere met schulden.


Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.